Få grepp om lyhörd webbdesign (responsive web design)

16 Mar

 

CAP&Design Live som jag delarrangerade nyligen pratade Andreas Carlsson om webbtypografi och de nya möjligheter och krav som finns idag. Det var högintressant.

När den här bloggposten om responsive web design, eller lyhörd webbdesign som jag kallar det, dök upp i rss-flödet blev jag därför väldigt nöjd. På fullt begriplig engelska går Jason Gross igenom förutsättningarna för att få till en lyhörd design.

Inte för att jag kommer att koda den. Men den dagen någon ska koda den åt mig, vet jag vad jag ska kräva :)

Ett svenskt exempel på en ganska lyhörd webbdesign är Sjöräddningssällskapets hemsida, byggd av F&B för ett år sedan. Testa att göra läsarfönstret bredare eller smalare så ser du hur sajten skalar om.

Fler bra exempel?