Vad vill du veta om typografi?

12 Nov

I går genomförde vi CAP&Design Live om redaktionell design. Det blev en hel del ögonöppnare för mig – förste talaren Bo Bergström hann hålla på i nästan två minuter innan jag fick en rejäl överraskning – och jag är nöjd med innehållet.

Men redaktionell design är begränsat. Det är däremot inte nästa seminarium, som kommer att handla om många formgivares favorit-ämne: typografi.
Det är första gången vi väljer detta ämne, trots att det ligger också mig själv nära hjärtat. Men vi har haft goda skäl att tveka. För – vad ska vi prata om?

Typografi är så otroligt stort och brett, från hintning och kerningspar i till inspirerande och fascinerande användning av typsnitt i mängder av medier. Som tidningar, förpackningar, webb, film. Ipad. Överallt, helt enkelt.

Därför slänger jag nu ut en bunt frågor till dig. Om du är intresserad av typografi, berätta gärna

  • vem du vill höra (svensk, utlänning, utomjording …)
  • vilket eller vilka ämnen du skulle vilja höra om
  • om det finns extremt bra exempel du vill veta mer om
  • och allt annat relevant vi borde tänka på och få med som jag inte har i huvudet just nu.

Tacksam för all hjälp!