Passa på – CAP&Design Live om redaktionell design i Göteborg och Stockholm

4 Nov

Bonniers Ipad-lösning Mag+, hur du kommunicerar med bilder och hur du bygger en magasinsdesign från grunden är några av ämnena för CAP&Designs seminarium Live i nästa vecka.
Dessutom: Adobe presenterar sin rykande heta nyhet Digital Publishing Suite – programsviten som tar print-designen ut på webben med ett klick.

Den 10 november i Göteborg och den 11 november i Stockholm är det alltså dags för ytterligare ett av CAP&Designs inspirerande seminarier som jag är delaktig i. Det blir tidningar och magasin för hela slanten, både digitala och print.

Talarna är:

Pontus Schultz, publisher på Veckans Affärer och numera delaktig i DN:s utveckling av sin framtida plattform, som presenterar Bonniers Mag+ – deras omtalade lösning för Ipad. Endast i Stockholm.

Jenny Gemzell, tidningsdesigner med bakgrund på bland annat A4 och DN på Stan men numera på egna byrån Kate, berättar hur du bygger en tidningsdesign från grunden. Typsnitt, bildspråk och hela konkarongen. Endast i Stockholm.

Bo Bergström, Sveriges absolut kunnigaste inom bildkommunikation. Flera av hans många böcker ingår sedan evigheter i varenda designutbildning. Med rätta: Bo har inte bara många bra saker att säga – han säger det också på ett sätt så att till och med jag fattar.

Andreas Hollström, produktansvarig för Norden på Adobe, presenterar Digital Publishing Suite – ett programpaket som kommer att göra det enklare att göra webb av din printdesign.

Pär Ljung och Christian Ericsson från tidningsbyrån Rubrik, Göteborgs lilla vassa uppstickare som utmanar Tidningskompaniet, kommer för att berätta hur du lyckas med varumärkesbyggande redaktionell kommunikation. Det gör de utifrån sitt Publishingpris-vinnande magasin för Göteborgs Spårvägar. Endast i Göteborg.

Sammantaget kommer det att bli två mycket intressanta eftermiddagar, och jag hoppas att det blir av: just nu är det lite svajjigt i Göteborg på grund av för få anmälda. Så om du känner någon som borde kunna tycka att det här är intressant, tipsa gärna om nästa CAP&Design Live!