Deep throat avslöjar The Viral Company – öppnar Samsung-gate

12 Feb

Tack vare Clindh på Twitter får jag veta att Samsung försöker smygmarknadsföra sig på olika forum. Ett besök på Utsidan, pekar vidare till Byggahus.se.

Det visar sig att ”Karinek” och ”Vestanvind” båda jobbar åt reklambyrån The Viral Company, som har Samsung som kund. Detta avslöjas i båda fallen av ”Felmeddelande”.

Och här väcks min nyfikenhet på riktigt. Vem är Felmeddelande? Varför vill Felmeddelande att Samsung ska misslyckas? Är Felmeddelande Samsungs egen Deep Throat?

Jag söker vidare, och hittar fler inlägg på olika forum i samma ämne: På filmforumet ”Undertexter” finns Grusmannen, på träningsforumet Kolozzeum finns Pilly, på Pricerunners forum finns Asbra – alla upptäckta och pekade på av Felmeddelande.

Det här är riktigt, riktigt spännande. Och, som gammelmedia brukar skriva – ”avslöjar” och ”läste det först” ;)

Uppdatering:

Kan inte släppa det här nu, för spännande. Googla power.moltoman.com, så får du (ett kort tag till) en lista på alla forum där de smygreklamat. Här är några: DVD-forum (hyp3r),  Fuska.se (InteGreger), Maxteknik.se (Mackeman) och slutligen en vacker tråd på Gameplayer.

Och i denna sista tråd, dyker det upp en figur som heter KidCactus, som avslöjar kampanjen. Är det månne KidCactus som sedan bedrivit häxjakt på The Viral Company? Är KidCactus densamma som Felmeddelande? Jakten går vidare …

——

Uppdaterat igen:

Fler forum som har postats på, där Felmeddelande jagar: Macworld.se, MMA Forum, Grafiskt Forum, Alltomxp.se, Alltomvista.se, MaxTeknik Forum, Svenska Elektronikforumet, BFHQ.se, Sweclockers, Scifinytt.ses forum. Länkarna hittar du med en sökning på frasen Felmeddelande “The Viral Company”.

Hur har Felmeddelande jobbat? Jo, tydligen har byrån använt en smiley som länkar till domänen power.moltoman.com, för att kunna spåra sina inlägg och när det händer saker där. Genom att helt enkelt söka på “power.moltoman.com”, har Felmeddelande hittat många trådar där reklambyrån har varit inne och kommenterat.

Men, min nyfikenhet kvarstår: vem i helvete är Felmeddelande?

——

Uppdaterat 100215:

Åsk Wäppling, alias Dabitch, har varit i kontakt med Samsung angående detta. Hon publicerar deras svar på sin blogg. I korthet säger de att detta är en nyhet för dem och att de har som policy att vara tydliga med vad de gör.