Löften och spåkula – mitt 2010

5 Jan

Har du tänkt på, att ju närmare framtiden vi kommer, desto svårare blir den att förutse? Det är liksom lättare att sia om vad som ska hända den närmsta månaden, än om vad som ska hända imorgon.
Själv är jag sjuk på alla framtidsspaningar. Alla gör dem, jag med, inom alla upptänkliga områden. Eftersom vi samtidigt inte ens klarar att ge en glasklar bild av varken idag eller igår, blir det rätt fånigt. Egentligen.

Med det sagt: här är mina förhoppningar (och förutsägelser) inför 2010.

1. Jag tjänar en massa pengar (jag tjänar marginellt mer än 2009, och står på AF i början av juni)

2. Jag hittar fem fantastiska uppdragsgivare (jag hittar tre fantastiska och fyra förbannade)

3. Jag semestrar utomlands en månad i sommar (jag sitter på Beirut Café på söder och skriver webbcopy hela juli)

4. Barnen lämnar trotsåldrarna (barnen kommer in i nya trotsåldrar – värst hittills)

5. Mina projekt Företaget, Boken, Eventet, Bloggarna och Huset tar fart och blir lyckade (jag sitter i december och tittar på min i januari skrivna projektlista – stryker ”städa garaget i juli” från listan, eftersom juli har passerat)

6. Jag läser fler böcker och tidningar (2009 års julroman blir 2010 års julroman. Jag sa upp papperstidningen i mars, men vande mig aldrig vid nyhetswebben)

7. Jag läser fler bloggar om ämnen jag har små kunskaper inom (jag fortsätter att bara läsa Anjo, Nina, Ulrika, Mattias, Johan, Per Robert, Micco, Fredrik och alla de där andra)

8. Redan i februari har jag fått in träningsvanan – och den håller hela året (redan i februari har jag insett att jag är ett förlorat fall)

9. För första gången på 20 år får jag känna vårens dofter utan rökarnedsatt luktsinne (medan jag rusar till tobakskiosken för att bunkra efter ett rökfritt dygn i skärgården)

10. Jag föreläser om latent kommunikation och informationspresentation (jag lyckas publicera blogginlägg i sagda ämnen mot slutet av november, när det sista av allas utbildnings- och inspirationsbudgetar just förverkats på julbordsbokningar)

Har du berättat om dina förhoppningar, önskningar, gissningar eller annat för dig själv och det nya året? Länka gärna!

&, Gott Nytt År! :D

PS. En del andra förutsägelser/löften/2009-sammanfattningar hittar du hos Anjo, Anjo, Mattias, Johan, Reklamaren.

PS2. Du ser. Ingen ändring här inte.