Bra seminarium om att nå framgång som frilans

10 Dec

I dag hoppade jag in som konferencier-ersättare på CAP&Designs seminarium om att nå framgång som frilans och liten byrå. Det var kul, och blev en påminnelse om att det faktiskt är värt en hel del också för en frilans att gå på sådana här tillställningar – trots att de kostar en del pengar.

Dagens tre talare var Anders Printz från Academedia, Gustav von Sydow från Burt (och tidigare på Daddy/CP+B Europe) och Ninne Esseen från bara några månader gamla Fellowshop. Det var en bra mix, där Printz pratade marknadsföring och försäljning via sociala medier, von Sydow om den lilla byråns konkurrensfördelar och produktivitet, och Esseen om drivkrafter och hur hon själv gått från att vara frilanscopywriter till byråägare.

Det blev en blandning av inspiration och konkret nytta, och jag hoppas att de som var med fick med sig något matnyttigt hem. Jag gjorde det, till exempel:
– Anders Printz punkter för hur du skapar berättelser folk minns (tips: läs boken Made to Stick)
– Gustav von Sydows betoning av att utnyttja alla fantastiska verktyg som finns, att testa testa testa och att hålla uppe produktiviteten
– Ninni Esseens passion och glöd för det hon gör, en passion jag delar i mitt egenföretagande, ett företagande jag fortfarande inte tror kan gå åt pipsvängen.

Var du där? Berätta gärna vad du tyckte!