Daddy får SJ och SAS att glänsa

7 May

Sas_sj-banner

Hos Mattias på Please copy me läser jag om SJs och SAS nya samarbete, som bland annat innebär att de inför ett gemensamt årskort. Istället för att tjafsa internt gör de gemensam sak – för kunderna, förstås, men säkert också för att de båda hotas av andra aktörer som gör det billigare och kanske bättre.

Att sätta konsumenten i fokus istället för sig själva är en utmärkt strategi som bör löna sig. Om det är Daddy, som har SAS som kund, ligger bakom hela idén vet jag inte, men de har gjort den första bannern som berättar om samarbetet. Och den är lysande!

Med ärlighet och humor lyckas byrån kommunicera mycket mer än erbjudandet. Storyn i bannern visar självdistans och bygger genom det trovärdighet för båda företagen.

Mer sånt säger jag.